Om Charlotte
Jeg har arbejdet med børn, unge og voksne siden 1997, i både privat og offentligt regi.
Jeg har samlet mig bred erfaring indenfor sociale, sundhedsmæssige, psykiatriske og pædagogiske områder.
Lige fra daginstitutioner, skole for døve og blinde, akut anbragte børn i Grønland til forskellige specialer som sygeplejerske, sorggrupper for forældre der mister spædbarn, kommunal sundhedspleje, undervisning, psykoterapi og selvstændig virksomhed.
Jeg tror på, at vi alle er født hele, med en iboende evne til kærlighed og tilknytning.
Vi har alle i os ressourcer til kontakt, heling og vækst.
Traumer og tilknytningens betydning
I 2014 blev jeg ansat som sorggruppeleder og psykoterapeut på OUH for gravide og par, som mister barn under graviditeten eller efter fødsel. Herudover havde jeg samtaler med gravide med særlig sårbarhed og jeg bevægede mig nu fra mere over i det terapeutiske felt, fra det sundhedsfaglige.
Min særlige interesse indenfor tilknytning, udviklingspsykologi og traumer førte mig til fordybelse i familiedynamikker, misbrugsproblematikker og udviklingstraumer.
I de fire år jeg var ansat i TUBA (2019-2022), med terapi til unge og voksne, som er vokset op i familier med alkohol- og stofmisbrug, fik jeg yderligere erfaring i feltet med dysfunktionelle familiemønstre og relationelle traumer, herunder omsorgssvigt, vold og seksuelle overgreb.
Igennem denne faglige fordybelse har jeg fået betydelig viden om traumers indvirkning i krop og sind. Herunder dissociation og dissociative lidelser, samt erfaring i at arbejde terapeutisk med disse tilstande.
Jeg har stor interesse i at arbejde med sammenhængen mellem psykisk lidelse og misbrug, ofte benævnt som ‘dobbeltdiagnose’. Jeg ser det netop som sammenhængende og derfor ikke muligt at behandle isoleret med enten rusmiddelbehandling eller psykiatrisk behandling.
Jeg har faglig baggrund som sygeplejerske, sundhedsplejerske og uddannet psykoterapeut samt supervisor.
Faglig forpligtelse og etik
Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (“psykoterapeut MPF”) og følger foreningens faglige krav og etiske regler. Herunder gælder både tavshedspligt og skærpet underretningspligt.
Jeg forpligter mig dermed også til at mit uddannelsesniveau hviler på et solidt fagligt fundament og at supervision og egenterapi er en obligatorisk del af mit virke.
Mit princip er, at når man vil hjælpe andre, skal man også være optaget af blikket på sig selv.