Terapi
Terapi er hjælp til forandring.
Terapi er behandling af psykisk belastning / lidelse og senfølger efter choktraumer (pludselige traumatiske oplevelser) og / eller svære opvækstvilkår.
Senfølger og symptomer kan fx. være angst, depression, lavt selvværd, selvskade og vanskeligheder i relationer. Det kan også være kroniske smerter og fysiske symptomer, uden anden forklarlig årsag.
Terapi er også en aktiv måde at lære dig selv bedre at kende, genfinde din livskraft og mere hensigtsmæssige strategier i livet – et mere tilfredsstillende liv gennem personlig udvikling. Terapi hos mig er et gensidigt samarbejde med dig.
Når der sker en forstyrrelse…
Traume og stress
Kroppen husker. Når vi bliver overvældede og vi ikke får bearbejdet og integreret oplevelsen, kan der opstå traumer.
Traumer er altid forbundet med stress.
Stress er ikke nødvendigvis traumatiserende.
Nyere viden om traumer, dissociation og senfølger har bidraget til, at traumefokuseret terapi er med større inddragelse af kroppen samt betydningen af relationer.
Tilknytning og relationers betydning
Parforhold og familiedynamik
Vores måde at indgå i nære relationer og vores mønstre, når vi er under pres, er i høj grad præget af de tilknytningserfaringer vi har med os fra opvæksten.
Det behøver dog ikke være en hindring for nærhed, intimitet og samhørighed med andre.
Ofte ved vi ikke selv hvad der hindrer os eller den anden i at være i kontakten.
Terapi kan hjælpe med indsigt og nye veje at gå.
Parterapi
Alle mennesker har behov for at føle sig set, hørt og forstået.
Nogle mærker det som en dyb længsel indeni.
De fleste, som kender til oplevelsen af samhørighed, ved hvordan denne oplevelse på et splitsekund kan ændre sig til konflikt, afstand og sårede følelser.
Det er sjældent et udtryk for at “vi passer bare ikke sammen mere”. Langt oftere skyldes det, at vi – når skænderiet er igang og afstanden stor – slet ikke kan høre hvad den anden siger. Og måske er det endda svært selv at udtrykke dig og føle dig hørt.
I parterapi guides I til en kontaktfuld samtale om jeres vanskeligheder og dét, der står som forhindring for kærlighed, nærvær og intimitet.
Terapi med en partner / pårørende kan også være en hjælp i andre nære relationer, hvor der ønskes hjælp til forandring.
Familiesamtaler
Børn sanser alt og de forsøger at skabe en sammenhæng mellem det,
de sanser, føler, oplever og forstår.
Mange oplevelser eller vilkår i en familie kan være svære at få talt med børnene om. Forældrene eller andre voksne kan have en forestilling om, at tavshed er at “skåne” barnet.
Når barnet ikke kan forbinde sansninger og oplevelser med dét de hører, skaber det utryghed. Børnene har brug for at de voksne viser vejen, som troværdige og tydelige voksne.
Derfor er det vigtigt at snakke med børnene. Og nogle gange nødvendigt at få hjælp til det.